Zingen

Gospel en meer...

Een belangrijk onderdeel in de zondagse erediensten is lofzang. We beginnen meestal met het zingen van liederen en hiermee sluiten we een dienst ook mee. Door zang kun je God aanbidden. We zijn daarom ook blij dat er niet alleen gezongen wordt tijdens de erediensten maar ook door groepen die het evangelie door middel van zang wil vertellen. Binnen onze gemeente zijn twee zanggroepen actief: Gaandeweg en Joyfull.

 

 

 

Gaandeweg

Gaandeweg is een dames-zanggroep. Zij begeleiden hun liederen met gitaar en dwarsfluit.  Gaandeweg wil met hun zang op een eenvoudige en heldere manier getuigen van het geloof. Het repertoire bestaat uit Nederlands en Friestalige liederen.

Joyful

Gospelkoor Joyful bestaat uit een groep van ruim 25 enthousiaste zangers en zangeressen uit de omgeving van Leeuwarden. We hebben één gemeenschappelijke passie: muziek maken voor God. We zingen om God te prijzen en willen de boodschap van Gods liefde met onze muziek uitdragen.

Vanaf 2000 is Gospelkoor Joyful “onderweg” dit doel te bereiken door het zingen van vrolijke, intense en swingende liederen in kerkdiensten en bijeenkomsten met een christelijke identiteit. Onze liederen stemmen wij af op de gelegenheid. Wij proberen van elk optreden iets bijzonders te maken en mensen echt te raken.

Gospelkoor Joyful heeft een breed repertoire met een ruime mix van verschillende stijlen. We zingen meestal in het Engels, maar hebben ook Nederlandstalige nummers op het programma. Bij optredens geven wij vaak een korte toelichting op de inhoud van de teksten.

Onze muziek spreekt door de afwisseling in de nummers zowel een jong als wat ouder publiek aan. We verrassen het publiek naast onze muziek met een enthousiaste uitstraling.

Samenstelling

Gospelkoor Joyful bestaat uit vier stemgroepen: sopranen, alten, tenoren en bassen. We zoeken altijd naar een goede balans tussen de verschillende stemgroepen.

Joyful wordt begeleid door haar eigen band, bestaande uit piano en drums. Zowel de band als het koor staan sinds december 2007 onder de muzikale leiding van dirigent Hans Bergman.

Meer informatie vind je op de website van Joyful.