Corona en de kerkDe kerkdeuren zijn vanaf 1 juli weer open. Dit betekent dat vanaf zondag 5 juli maximaal 100 bezoekers de zondagse diensten mogen bijwonen. Alleen de dienst op zondagochtend, start 09.30 uur, is toegankelijk voor bezoekers (aanmelden verplicht).

Voor de mensen die niet naar de kerk mogen of kunnen blijven we de zondagochtend diensten uitzenden via ons YouTube kanaal. ’s Middags om 17.00 uur blijven we via¬†kerkdienstgemist.nl een podcast uit met een Bijbellezing, overdenking, luisterlied en gebed uitzenden.

Dienst bijwonen? Lees hieronder hoe het de komende periode in zijn werking gaat. Heb je vragen of wil je reserveren? Stuur een mail naar reserveren@cgkleeuwarden.nl. (Let op: wanneer jouw wijk aan de beurt is om te komen word je per mail hiervoor uitgenodigd)

Kan ik vanaf juli gewoon op zondag naar de kerkdienst?

Helaas kan dit niet. We werken met een reserveringssysteem. Onze kerk is ingedeeld in 8 wijken. Voor elke zondag nodigen we vanaf zondag 19 juli leden uit van 4 wijken, deze ontvangen op maandag een mail en kunnen tot uiterlijk vrijdag 18.00 uur aangeven dat ze komen. Dit kan door een mail te sturen naar reserveren@cgkleeuwarden.nl. Uiterlijk zaterdagochtend krijgt de aanvrager bericht of je reserveringsaanvraag toegekend is.

Mocht je verkouden zijn of juist worden (of heb je andere gerelateerde corona verschijnselen) nadat je je hebt aangemeld, blijf dan zondag thuis.

Wat moet ik doorgeven wanneer ik ga reserveren?

  • Met wie wil je de dienst bijwonen
  • Behoor je tot hetzelfde huishouden
  • Uit welke wijk kom je
  • Neem je kinderen mee? Wat zijn de leeftijden en breng je ze ook naar de oppas en/of kinderkerk?
  • Wil je gebruik maken van de ringleiding
  • Ben je wel of niet akkoord wanneer je herkenbaar in beeld komt (diensten worden namelijk nog steeds uitgezonden via onze site en YouTube).

In welke wijk woon ik?

In de gemeentegids en in de chrch-app staat onder je contactgegevens in welke wijk je woont.

Ik heb me opgegeven maar kan uiteindelijk toch niet...

We horen dit graag van te voren. Stuur een mail naar reserveren@cgkleeuwarden.nl.

Ik ben snotterig maar voel me op zich wel goed. Mag ik komen?

Gezondheid voorop! Kom dan niet naar de kerk. Toegang tot de diensten kan alleen indien je geen gezondheidsklachten hebt zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoest en/of koorts. Zie hiervoor de richtlijnen van het RIVM

Mag ik meezingen met de liederen die we normaal gesproken samen zingen?

Tijdens de dienst mogen we helaas niet zingen. Dat wordt op dit moment door het RIVM sterk afgeraden. We houden de berichtgeving en de onderzoeken hierover nauwlettend in de gaten. Voorlopig gaan we er vanuit dat zingen niet verstandig is. We luisteren dus naar het combo. Met de indeling van de zaal houden we er rekening mee dat er niemand dichtbij de zangers of zangeressen zitten.

Hoe laat moet ik uiterlijk aanwezig zijn?

De dienst begint om 09.30 uur. Aangezien we live op YouTube uitzenden verzoeken wij iedereen om uiterlijk 09.25 uur op de stoel te zitten. Dus zorg dat je op tijd bent!

Is er na afloop van de dienst koffie en theedrinken?

Voorlopig drinken we nog geen koffie of thee na de dienst. Ook dit wordt door het RIVM op dit moment sterk afgeraden. We hopen binnen afzienbare tijd hiervoor een goede oplossing te vinden, omdat we weten hoe belangrijk deze ontmoeting voor veel mensen is.

Ik kom met de fiets of auto, waar kan ik parkeren?

Voor parkeren geldt – zowel voor de fiets als voor de auto – dat er geparkeerd wordt op het terrein van het Van Hall Larenstein. Dit wordt gedaan omdat er achter de kerk bij het fietsenrek te weinig ruimte is om anderhalve meter afstand te houden.

Wat kan ik verwachten wanneer ik op zondag naar de kerk ga?

Bij binnenkomst word je welkom geheten en word je de (verplichte!) vraag gesteld of je klachtenvrij bent. Als je koorts hebt of je bent verkouden, blijf je uiteraard thuis. Na binnenkomst ontsmet je je handen. Heb je een jas mee? Dan neem je deze mee naar de kerkzaal. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld een paraplu omdat de kapstokken niet beschikbaar zijn. Een vrijwilliger (herkenbaar door het dragen van een hesje) leid je naar je gereserveerde plek.

Heb je kinderen die naar de oppas gaan? Dan breng je eerst de kinderen naar de oppas (via zaal 1), en loop je (via zaal 2) daarna naar de kerkzaal. Als je geen kinderen weg hoeft te brengen, loop je rechtstreeks naar de kerkzaal. Er is ook kinderkerk, in een van de bovenzalen. Kinderen gaan daar op eigen gelegenheid heen. De bovenverdieping is tijdelijk gesloten voor volwassenen.

Na afloop van de dienst verlaten we de kerk van achteren naar voren: eerst verlaten de mensen in de achterste rij de kerk, daarna de tweede rij, enzovoorts. We vragen iedereen ook na het verlaten van de kerk de 1,5 meter regel te handhaven.

 

Uitgenodigd voor…

zondag 5 juli wijk 1 en 2
zondag 12 juli wijk 3 en 4
zondag 19 juli wijk 5, 6, 7 en 8
zondag 26 juli wijk 1, 2, 3 en 4

zondag 2 augustus wijk 5, 6, 7 en 8
zondag 9 augustus wijk 1, 2, 3 en 4
zondag 16 augustus wijk 5, 6, 7 en 8
zondag 23 augustus wijk 1, 2, 3 en 4
zondag 30 augustus wijk 5, 6, 7 en 8