Corona en de kerkJe bent van harte welkom om de zondagse erediensten fysiek en online bij te wonen. Een deel van de kerk krijgt de ‘gewone’ opstelling. Wel staan de rijen iets verder uit elkaar. Iedereen mag zich vrij voelen om een stoel ‘vrij’ te laten tussen zichzelf en de buurman/buurvrouw. In een ander deel van de kerk staan de stoelen nog op 1,5 meter.

Voor de ochtenddiensten moet je van te voren reserveren, gasten kunnen een mail sturen naar [mail]reserveren@cgkleeuwarden.nl[/mail]. De middagdiensten zijn zonder reserveren te bezoeken.

Hieronder de belangrijkste informatie op een rij.

De diensten zenden we uit via ons YouTube kanaal. De middagdiensten om 17.00 uur zenden we via kerkdienstgemist.nl

Hoe kan ik een plek reserveren voor de eredienst?

Reserveren gaat voor leden via de website van kerktijd. Heb je nog geen account? Klik hier en maak direct een account aan. Reserveren van een plek geldt alleen voor de ochtenddiensten. Ben je gast? Dan kun je reserveren via reserveren@cgkleeuwarden.nl. We vragen in de kerk niet om coronapassen of testbewijzen.

Voor de tweede dienst reserveren niet meer nodig? Waarom?
De reden hiervan is dat we voor deze tweede dienst maximaal 120 bezoekers per dienst verwachten en dus dat er voor iedereen plek is. Wel vind je bij binnenkomst een intekenlijst. Per huishouden verzoeken we je naam op deze lijst te zetten.

Waarom hoef ik niet te reserveren voor de tweede dienst?

De reden hiervan is dat we voor deze tweede dienst maximaal 120 bezoekers per dienst verwachten en dus dat er voor iedereen plek is. Wel ligt er bij binnenkomst een intekenlijst. We vragen per huishouden je naam op deze lijst te zetten.

Hoeveel bezoekers zijn er welkom per eredienst?

Er zijn 300 bezoekers welkom per dienst. Daarmee gebruiken we ongeveer 75% van de ruimte. Een deel van de kerk krijgt de ‘gewone’ opstelling. Wel staan de rijen iets verder uit elkaar. Iedereen mag zich vrij voelen om een stoel ‘vrij’ te laten tussen zichzelf en de buurman/buurvrouw. In een ander deel van de kerk staan de stoelen nog op 1,5 meter.

De gemeenteleden die een taak hebben tijdens de dienst tellen niet mee met het aantal te verwelkomen bezoekers.

Mag ik meezingen met de liederen?

Het wordt weer veilig geacht om alle liederen uit volle borst mee te zingen. Wat geweldig om weer echt samen God de lof toe te zingen en Hem samen groot te maken met onze stem.

Is er ook oppas voor de kinderen?

Jazeker! Voor baby’s, peuters, kleuters is er oppas of crèche. Voor kinderen uit de basisschoolleeftijd is er een ander programma.

Ik ben snotterig maar voel me op zich wel goed. Mag ik komen?

Gezondheid voorop! Kom dan niet naar de kerk. Toegang tot de diensten kan alleen indien je geen gezondheidsklachten hebt zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoest en/of koorts. Zie hiervoor de richtlijnen van het RIVM.

Moet ik een mondkapje dragen in de kerk?

Dit hoeft niet. Wel wordt iedereen gevraagd om de 1,5 meter afstand te respecteren. We doen hiervoor een beroep op ieders verantwoordelijkheid. Mocht je het prettig vinden een mondkapje te dragen, dan staat iedereen dat uiteraard vrij te doen.

Is er na afloop van de dienst koffie en theedrinken?

We gaan weer koffiedrinken na de dienst; daarbij geven we elkaar de ruimte.

Update 20 september 2021

  • In de diensten zijn 300 bezoekers welkom, alleen voor ochtenddiensten reserveren;
  • Voor de middagdiensten vrij toegankelijk zonder te reserveren;
  • We gaan weer koffiedrinken na de dienst; daarbij geven we elkaar de ruimte;
  • We gaan de kerk zo goed mogelijk ventileren. Dat heeft als nadeel dat het op sommige plekken kan tochten;
  • We vragen in de kerk niet om coronapassen of testbewijzen.