Elkaar helpen

In de gemeente zijn we er voor elkaar. Vreugde en verdriet delen we met elkaar. Wanneer de één pijn lijdt, lijden alle andere mee. Wanneer de één met respect behandeld wordt, delen alle andere in die vreugde. Wij geloven dat we in de gemeente aan elkaar gegeven zijn om elkaar

  • te helpen
  • te ondersteunen
  • te vermanen
  • te dienen
  • en te bemoedigen in het geloof, de hoop en de liefde.

Wij geloven dat iedere gelovige talenten heeft gekregen, die niet ongebruikt mogen blijven. Het gaat om gaven van de Heilige Geest waarmee we God en onze naaste kunnen dienen.

Wil je meer lezen over wie we zijn en waar we voor staan? Lees dan ons visie- en missiedocument.

Het aanloophuis

EEN PLEK WAAR TIJD IS VOOR EEN GESPREK

Onze gemeente is al jaren betrokken bij het Aanloophuis. Het Aanloophuis van de kerken, in de Bagijnestraat 36 te Leeuwarden, is een plek waar een huiselijke sfeer heerst en waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Het is een plek waar tijd is voor een gesprek, waar mensen op adem kunnen komen of een moment van stilte vinden. Ook is het een plek voor een spelletje, om een krant te lezen of om er even te zijn, een kop koffie of thee te drinken of een broodje te eten.

Dit huis is opgericht aan het begin van de 80-er jaren door een bevlogen evangelisatiepredikant ds. Gerlof van der Berg. Het was in eerste instantie bedoeld voor mensen die behoefte hadden aan warmte en aandacht, aan gemeenschap, maar dit nergens konden vinden. Niet in de bestaande wijk- en dienstencentra, niet in de cafe’s en ook niet binnen de kerken. Het waren de mensen die, zeg maar, met de ziel onder de arm liepen.

In die tijd kwamen mensen langs, die wel een dak boven hun hoofd maar weinig sociale contacten hadden. De laatste jaren veranderde de doelgroep en op dit moment komen er steeds meer mensen langs die op straat leven.

Financieel ondersteunen

Zonder financiële steun kan het Aanloophuis niet bestaan. Het is mogelijk om donateur te worden of eenmalig een gift over te maken.