Cursussen

Cursusaanbod seizoen 2019 – 2020

Wij bieden een onderwijsprogramma aan voor gemeenteleden en belangstellenden. Er zijn cursussen voor mensen die zich willen oriënteren of kennismaken met het christelijk geloof maar ook verdiepende cursussen om je verder te verdiepen, te vormen en/of toe te rusten.

Hieronder vind je alle cursussen, klik op een categorie om de cursussen te zien. Opgeven voor een cursus kan via het aanmeldformulier.

Alpha
Tijdens tien interactieve en gezellige donderdagavonden en een kort weekend ontdek je wat het christelijk geloof inhoudt. Iedereen komt met zijn eigen vragen en ideeën. Je ontmoet leuke, nieuwe mensen. Alpha start 30 januari 2020.
Meer info

Alpha Youth
Speciaal voor tieners vanaf 16 jaar. Tijdens tien interactieve en gezellige donderdagavonden en een kort weekend ga je met een groep vrienden op een relaxte manier op zoek naar de betekenis van het christelijk geloof. Samen nieuwe dingen ontdekken is veel relaxter, dan thuis in je eentje googlen. Alpha Youth start 30 januari 2020
Meer info

Alpha Senior
Speciaal voor mensen vanaf 60 jaar. In tien ochtenden (en een dagje weg) ga je op een heldere en aansprekende manier in gesprek over thema’s rondom het christelijk geloof, zoals: Wie is Jezus? Hoe leidt Gods ons? Bidden: waarom en hoe? Alpha Senior start 6 februari 2020.
Meer info

Kennismaken met de Bethelkerk
Bezoek je regelmatig onze diensten? Wil je nader kennismaken met de Bethelkerk? En overweeg je wellicht om lid te worden van onze kerk of ben je dit wellicht net geworden? Kom dan naar de kennismakingsavond op woensdag 9 oktober om 19.30 uur. We praten je bij waar we voor staan als kerk, en hoe je je weg in de activiteiten van de kerk kunt vinden. Je hoeft je hiervoor niet op te geven en bent van harte welkom!

Luisterend bidden – start 9 januari 2020
Met de gemeentecursus ‘Luisterend bidden’ ga je in zes bijeenkomsten op ontdekkingstocht. Kunnen we echt Gods stem horen? Op welke manieren spreekt God dan? Hoe kunnen we onderscheiden wat van God is? En hoe kunnen we woorden van God op een liefdevolle manier met elkaar delen? Na deze cursus heb je iets geproefd van Gods betrokkenheid op je dagelijkse leven. En je hebt ervaren dat God door jou heen wil werken om anderen op te bouwen, te troosten en te bemoedigen (1 Korintiërs 14:3), zodat jullie steeds meer gaan leven als getuigen van Jezus en zijn Koninkrijk. Cursusdata zijn: 9 en 23 januari, 6, 13 en 27 februari en 12 maart (op de donderdag van 19.45 tot 21.45 uur). Cursusleider is Bart Visser. Opgeven via bart.visser@cgkleeuwarden.nl.

Met- en voor elkaar bidden – april/mei 2020
De exacte data is op dit moment niet bekend. De cursus “Met- en voor elkaar bidden” gaat o.a. over persoonlijke voorbede. Zodra er meer informatie is wordt dit hier gecommuniceerd.

Vormingscursussen CGK – seizoen 2019/2020
Ons landelijk kerkverband biedt door het jaar heen vormingscursussen aan waarin heel verschillende kanten van het geloof worden belicht. Er komen 6 actuele onderwerpen aanbod:

  • Bernard van Clairvaux, monnik en mysticus
  • De Talmoed
  • Dopen in de NAAM van; enkele Nieuwtestamentische doopgegevens
  • Het Boek der Psalmen; de binnenkamer van het Oude Testament
  • Jezus in de Koran en het getuigenis van Jezus aan moslims
  • Doop en Avondmaal in de vroege kerk

De dichtstbijzijnde cursuslocatie voor onze kerk is de CGK in Drachten. Voor meer informatie, data en aanmelden verwijzen we je door naar de landelijke site van de CGK of ga naar hun facebook pagina.

AKZ+
Op de site www.weetwatjegelooft.nl biedt AKZ+ verdiepingscursussen aan over geloof, kerk en theologie. De cursussen worden landelijk gegeven. Voor meer info en aanmelden verwijzen we je naar de site weetwatjegelooft.nl.

Geloof in het gezin
Dit is een online platform voor geloofsopvoeding. Het is een inspiratie voor ouders en kerken. Lees op www.geloofinhetgezin.nl interessante #blogs en #vlogs, grasduin door allerlei artikelen en bouw het geloof in je gezin op.

ENTHOUSIAST GEWORDEN?

Meld je dan vandaag nog aan voor een van onze cursussen. Van harte welkom!