Cursussen

Cursusaanbod seizoen 2022 – 2023

Wij bieden een onderwijsprogramma aan voor gemeenteleden en belangstellenden. Er zijn cursussen voor mensen die zich willen oriënteren of kennismaken met het christelijk geloof maar ook verdiepende cursussen om je verder te verdiepen, te vormen en/of toe te rusten.

Hieronder vind je alle cursussen, klik op een categorie om de cursussen te zien. Opgeven voor een cursus kan via het aanmeldformulier.

Alpha
Tijdens tien interactieve en gezellige donderdagavonden en een kort weekend ontdek je wat het christelijk geloof inhoudt. Iedereen komt met zijn eigen vragen en ideeën. Je ontmoet leuke, nieuwe mensen. We gaan in januari 2023 van start en je kunt je weer aanmelden (alpha@cgkleeuwarden.nl) of via 06 10 51 18 68.
Meer info

Alpha youth
Speciaal voor tieners vanaf 16 jaar. Tijdens tien interactieve en gezellige donderdagavonden en een kort weekend, ga je met een groep vrienden op een relaxte manier op zoek naar de betekenis van het christelijke geloof. Samen nieuwe dingen ontdekken is veel relaxter, dan thuis in je eentje googlen. Alpha youth gaat van start in januari 2023.
Meer info

Alpha Senior
Speciaal voor mensen vanaf 60 jaar. In tien ochtenden (en een dagje weg) ga je op een heldere en aansprekende manier in gesprek over thema’s rondom het christelijk geloof, zoals: Wie is Jezus? Hoe leidt Gods ons? Bidden: waarom en hoe? Alpha Senior zou starten in januari 2021, maar door de coronapandemie wordt dit uitgesteld naar een later moment..
Meer info

Kennismaken met de Bethelkerk
Bezoek je regelmatig onze diensten? Wil je nader kennismaken met de Bethelkerk? En overweeg je wellicht om lid te worden van onze kerk of ben je dit wellicht net geworden? Kom dan naar de kennismakingsavond. We praten je bij waar we voor staan als kerk, en hoe je je weg in de activiteiten van de kerk kunt vinden. Je hoeft je hiervoor niet op te geven en bent van harte welkom!

Meestal organiseren wij in het voor-en najaar organiseren we deze avond. Als er een datum is, maken we dat hier bekend.

Micha Cursus
In januari 2021 is een online-cursus gestart. Er is online gelukkig volop ruimte voor onderling gesprek en een interactief programma. Tijdens de Micha Cursus worden onderwerpen besproken als:
• Zorgen voor de wereld om je heen;
• Duurzaam en eerlijk handelen in deze wereld;
• Jouw talenten en mogelijkheden inzetten om recht te zetten wat krom is.

Wil je meer informatie over de cursus of wil je op de hoogte worden gehouden wanneer de volgende cursus start? Neem contact op met Herman Carlier via herman.carlier@cgkleeuwarden.nl of Ilse Vellema via ilsevellema@hotmail.com.

AKZ+
Op de site www.weetwatjegelooft.nl biedt AKZ+ verdiepingscursussen aan over geloof, kerk en theologie. De cursussen worden landelijk gegeven. Voor meer info en aanmelden verwijzen we je naar de site weetwatjegelooft.nl.

Geloof in het gezin
Dit is een online platform voor geloofsopvoeding. Het is een inspiratie voor ouders en kerken. Lees op www.geloofinhetgezin.nl interessante #blogs en #vlogs, grasduin door allerlei artikelen en bouw het geloof in je gezin op.

ENTHOUSIAST GEWORDEN?

Meld je dan vandaag nog aan voor een van onze cursussen. Van harte welkom!