Ik twijfel of ik geloof

Over ‘Ik twijfel of ik geloof’

  • Jij gelooft, maar je partner niet…
  • Je ouders geloven maar jij weet het niet (meer) zo zeker…
  • Jij gelooft, maar je vrienden niet…

Soms kun je daar heel goed over praten. Soms is het ook lastig. Maar omdat je om die ander geeft, blijf je wel geboeid in hoe die ander over geloof denkt en wat zijn of haar twijfels zijn. Voor duo’s van één gelovige en één twijfelaar of ongelovige bieden we deze cursus aan. In vier avonden behandelen we de onderwerpen schepping/evolutie, de bijbel, redding en eeuwigheid.

Aanmelden? ‘Ik twijfel of ik geloof’ start in het voorjaar 2019. Meer informatie en/of opgeven? Stuur een mail naar ds. Bart Visser, via bart.visser@cgkleeuwarden.nl.

``We hebben allebei een andere achtergrond. Kris is christelijk opgevoed, maar kwam niet veel in de kerk. Ik ben in de Bethelkerk opgegroeid en het geloof is altijd een onderdeel van mijn leven geweest. We hebben in onze relatie al geleerd om met andere ogen naar dingen te kijken, sommige dingen waren voor de één vanzelfsprekend en voor de ander juist een vraag en andersom. Maar door samen naar dingen te kijken en erover te praten kom je er achter waarom je dingen zo ziet en dat sommige dingen in het geloof ook wel heel lastig zijn om uit te leggen. Ook weten we dat we op sommige punten van het geloof helemaal niet zo verschillend zijn.

Wat ons het meest bij blijft van de cursus 'Ik twijfel of ik geloof' is de ongedwongen leuke sfeer waarbij er veel ruimte was voor beide kanten van het verhaal. Er was geen goed of fout, we luisterden naar elkaar. We merkten ook dat twijfel echt niet altijd van één kant kwam, maar dat twijfel er aan beide kanten is en dat twijfel ook niet altijd fout is. Het was fijn om stukken uit de bijbel uitgelegd te krijgen door Bart, zijn uitleg en openheid gaven ons de ruimte om eigen vragen en twijfels te delen.

De cursus is bijzonder omdat je als duo komt, met verschillende kijk op het geloof en de uitdaging die dit soms meebrengt in de relatie.``

Testimonial Kris en Frieda
Kris en Frieda
cursus gevolgd in voorjaar 2018